Poured dyeing

 

Poured dyeing

 

Poured dyeing, jeg har endnu ikke fundet en egnet oversættelse af denne betegnelse, men her kommer beskrivelsen af hvordan jeg har gjort:

 

Jeg har brugt et tøjstativ, som jeg pakkede ind i plastik, så kan jeg også bruge det igen, til andet end stoffarvning. Under stoffet har jeg en balje, til at opsamle farven som løber gennem stoffet. Stoffet har ligget i soda opløsning først og så hængt over stangen og ”krøllet” lidt sammen, jeg klemmer også stoffet lidt sammen nedefter, så der er kontakt til begge sider. Fordelen ved denne metode er helt klart, at her man kan farve store stykker stof, på én gang. Jeg har blandet de farver jeg ønskede at bruge, og det er følgende:

Lime squeeze, charcoal grey, gunmetal grey, Soft orange, Ginger snap og Chartreuse.

Blandingsforhold: 100 ml varmt vand – 25 ml urea – en rund tsk spids calfort t – 1-3 tsk farve. Røres grundigt, til alt er helt opløst i vandet.

Jeg hælder langsomt fra toppen, til jeg kan se at det er ved at nå bunden, så flytter jeg hældningen af farven lidt længere ned ad stangen. Og så skifter jeg til den næste farve og så fremdeles, til stoffet er dækket med farve. Er der hvide ”pletter” længere ned på stoffet, så kan man hælde farve på derfra. Når stoffet er dækket helt med farve, løfter jeg det af stangen og holder det samlet, giver det et lille twist og bukker det sammen på midten. Så pakker jeg det ind i plastik og lægger det i en balje, det bør ligge og ”trække” i mindst 4 timer, men gerne til næste dag. Så skal det skylles og stryges, og vaskes og stryges, så er det klart til brug. God fornøjelse